Anthology for Listening Vol. I. SSSS* MIT HAD TIL LYDE

SSSS* MIT HAD TIL LYDE

By AMALIE SEJERSDAHL

Det første der reagerer er min lænd. Det værker i den og skaber uro i kroppen. Så kommer sveden i håndfladerne, hjertebanken, tankerne der gør lydene så høje, at der kunne stå en kæmpe højttaler og blæse det direkte ind i øret. Men det gør der ikke, for det hele sker i kroppen. Lyden har min fulde koncentration og alt andet bliver fjernt. Angsten for at det aldrig stopper tager over sammen med fantasien om at råbe det uskyldige menneske op i hovedet.

 

De vil mig noget, lydene. De vil langt ind i min krop og de er farlige. Som om de triumferende fylder alt i mig, og bevidst vil skabe væmmelse, panik, angst og uretfærdige raserianfald.

 

De er alle skabt af mennesker. De fleste kommer fra deres kroppe, og skaber i mig et had til kroppen. Kroppen er lyd.

 

Det sker sådan her. 

 

Systemet aktiveres af en misofonisk trigger, der opfanges i periferien. Lyden kan være langt væk eller én blandt mange lyde, men bevidstheden er nu rettet fuldt ud på lyden. Det er umuligt at overse eller overhøre lyden, da den har overtaget kroppen. 

 

Det fører til konfrontation eller uhensigtsmæssig undgåelsesadfærd.

 

Reaktionen er overdreven og moralsk uacceptabel, men ustyrlig.

 

Jeg undskylder på forhånd.

Når saften suges ud af æblet inden det synkes

Når væsken møder læbernes slubren og halsmusklens synkebevægelse skaber en højlydt bevægelse for at få væsken ned i mavesækken

Det højlydte, til tider stønnende, suk efter et tiltrængt glas vand

At børste tænder med en tør tandbørste. Det får mig til at tænke på, hvordan det vil være at bide i materialet fra en gammel madras. Eller en karklud.

Underboens bas

Når vingummien er gammel og sej og skal tygges i evigheder med åben mund fordi den er gammel og sej, før den kan synkes. Og derefter skal resterne i tænderne fjernes

med tungen

Den konstante rømmen i det åbne kontorlandskab

Mandarinen hvis hud skal tygges grundigt

Den uundgåelige hårde tasten på de smarte, tynde taster på Macbooks nyeste (tortur)tastatur